Anthony Ryan boeken op volgorde

Anthony Ryan boeken op volgorde

Ken jij de boeken van Anthony Ryan al? Deze schrijver trad in de voetsporen van J.R.R. Tolkien en schreef diverse series in het genre fantasy. Hieronder vind je de boeken van Anthony Ryan op volgorde, waaronder zijn bekendste driedelige serie In de schaduw van de raaf, maar ook zijn trilogie De zeven zwaarden.

Wie is Anthony Ryan?

Ryan is een Schotse schrijver, geboren in 1970. Al snel verhuisde hij naar Londen, waar hij middeleeuwse geschiedenis studeerde. Daarna werd hij als zovelen een Civil Servant (ambtenaar) in de Engelse hoofdstad. Als auteur is hij een laatbloeier, want pas in 2011 schreef hij zijn eerste fantasy-roman. Hij gaf het boek zelf uit, daarna was er grote belangstelling van diverse uitgeverijen en kon hij aan de slag als fulltime schrijver. Het werd meteen een doorslaand succes en zijn boeken worden inmiddels in 10 talen uitgegeven, ook in het Nederlands. Zijn bekendste trilogie is ‘In de schaduw van de raaf’.

Alle boeken van Anthony Ryan op volgorde

Hieronder staan de boeken die in het Nederlands zijn vertaald.

Serie De Zeven Zwaarden op volgorde

 1. Een pelgrimstocht van zwaarden – A pilgrimage of swords
 2. De krakentand – The kraken’s tooth
 3. Stad der Liederen – City of Songs

Draconis Memoria op volgorde

 1. Het vuur van de draak – The waking fire
 2. Het legioen van vlammen – The legion of flame
 3. Het keizerrijk van as – The empire of ashes
Bekijk ook:  De kokkin van Castamar - het Nederlandse boek komt eraan!

Serie In de schaduw van de raaf op volgorde

 1. Vaelin Al Sorna – Blood song
 2. De torenheer – Tower lord
 3. De vuurkoningin – Queen of fire

Serie In de schaduw van de wolf op volgorde

Deze serie is eigenlijk een vervolg op de serie In de schaduw van de raaf, maar kan ook los gelezen worden.

 1. De roep van de wolf – The wolf’s call
 2. Het zwarte lied – The black song

Wat mag je verwachten van de boeken van Anthony Ryan?

In de fantasy wordt geweld vaak niet geschuwd evenmin als sterke karakters. Dat geldt zeker ook voor de boeken van Ryan. Zijn boeken zijn populairder bij mannen dan bij vrouwen. Ryan wordt ook wel vergeleken met George R.R. Martin, over wie je hier meer kan lezen. Echter het schrijftalent van Ryan beperkt zich zeker niet tot het beschrijven van gevechten en oorlogen. Zijn ‘werelden’ zijn gevuld met interessante personen en wezens en het is maar moeilijk om zijn boeken soms weg te leggen.

De beste boeken van Anthony Ryan

Nog nooit iets van deze schrijver gelezen? Dan kun je wellicht met deze boeken beginnen.

Vaelin Al Sorna

In het eerste boek van de trilogie ‘In de schaduw van de Raaf’ maakt de lezer kennis met Vaelin Al Sorna. Deze is zojuist gevangen genomen door zijn vijanden en per schip op weg naar een zekere dood. Hij is een levende legende op relatief jonge leeftijd. Een geschiedschrijver aan boord haalt hem over om zijn verhaal te laten vast leggen voor toekomstige generaties en Vaelin stemt hiermee in. Als kleine jongen wordt hij opgenomen in de zesde krijgsorde. Sindsdien staat zijn leven volledig in het teken van alle facetten van de krijgskunst. Als echte krijger trekt hij de wereld in en al gauw zullen zijn daden bekend worden. Ryan weet daarna de lezer steeds verder mee te nemen in het leven van deze bijzondere krijger en deze te blijven boeien.

Een pelgrimstocht van zwaarden

De zeven zwaarden Anthony Ryan Een pelgrimstocht van zwaarden

Dit is het eerste boek in de trilogie ‘De zeven zwaarden’. Het is twee eeuwen geleden dat de god van vergiffenis krankzinnig werd en het Koninkrijk van Alnachin verwoestte. Nu is dat gebied een woestenij waar naamloze monsters en demonen rondlopen. Toch maken velen een pelgrimstocht naar het centrum van het voormalig koninkrijk in de hoop dat de krankzinnige god hun gebeden zal verhoren. Weinigen keren terug en nooit ongeschonden. Pelgrim is de volgende die de tocht zal ondernemen. Hij bezit een bezeten zwaard waarmee hij de reis hoopt te overleven. Zes anderen volgen hem naar het centrum van het Vervloekte Land, ieder met een persoonlijke reden. Maar kunnen alle zonden wel worden vergeven?

Wat is fantasy eigenlijk?

Wie van fantasy houdt, kent ongetwijfeld J.R.R Tolkien, die de vader van dit genre wordt genoemd. Maar wat wordt in het algemeen verstaan onder fantasy en waarom lezen mensen deze lectuur, want het wordt – uitzonderingen daargelaten – niet gerekend tot de literatuur. Fantasy herken je aan de onwerkelijke gebeurtenissen, niet bestaande wezens en imaginaire werelden. In het algemeen speelt magie ook een belangrijke rol in de verhalen. Soms is er enige overlap met de sciencefiction of horror. Maar er is in de fantasy geen focus op de toekomst en technologie en evenmin op angst en mysterie.

Bekijk ook:  De boeken van Charlotte Link op volgorde en nieuwste boek

In de fantasy draait het meer om mythische gebeurtenissen in een wereld die anders is dan de onze, maar toch zeer realistisch lijkt ondanks de bovennatuurlijke verschijnselen. Fantasy wordt ook wel aangeduid als sprookjes voor volwassenen. De aantrekkingskracht van het genre ligt vaak ook in de rolmodellen waarbij de lezer zich geheel kan identificeren met een van de hoofdpersonen.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

1 gedachte over “Anthony Ryan boeken op volgorde”

Geef een antwoord