Arsène Lupin boeken op volgorde

Arsène Lupin boeken op volgorde

Ben jij ook zo’n fan van de Netflix-serie Lupin? Dan wil je de boeken misschien ook wel eens lezen. Die 5 delen per seizoen zijn immers zo voorbij. Hieronder vind je meer informatie over de schrijver van Arsène Lupin en kun je lezen hoeveel boeken er in de serie zijn. Maar het belangrijkste voor als je de boeken wilt gaan lezen: je vindt hier de volgorde van de boeken over Arsène Lupin.

Wie is de schrijver van Arsène Lupin?

Arsène Lupin is eigenlijk het antwoord van Frankrijk op de Britse serie Sherlock Holmes. Het verschil is echter wel dat Lupin een meesterdief is, terwijl Sherlock Holmes een meesterdetective is. Er is wel een boek waarin de band naar voren komt, namelijk Arsène Lupin contre Herlock Sholmès, waarin een overduidelijke verwijzing zit naar de Engelse detective. De boeken werden geschreven door de Franse schrijver Maurice Leblanc.

Hoeveel boeken zijn er van Arsène Lupin?

Origineel schreef Leblanc 17 romans en 39 korte verhalen over Arsène Lupin. Deze werden verzameld in 24 boeken. Er wordt ook wel eens gezegd dat er 25 boeken van Arsène Lupin zijn, maar dat komt doordat er dan een boek meegeteld wordt waar Arsène Lupin eigenlijk niet in voorkomt. De Franse titel van dit boek is Dorothée, danseuse de corde.

Grappige weetjes over Arsène Lupin

Hieronder een aantal grappige weetjes over het personage Arsène Lupin:

  • In eerste instantie was de naam van het personage Arsène Lopin, maar er was in die tijd een politicus met dezelfde naam. Die was hier beslist niet blij mee en protesteerde tegen de naam.
  • Arsène Lupin is gebaseerd op Rocambole, een personage in oudere romans. Daarom worden de boeken ook wel rocambolesk genoemd.
  • Het karakter van Arsène Lupin inspireerde ook weer andere schrijvers, zoals Louis Joseph Vance, bekend van The Lone Wolf.
  • Doyle maakte bezwaar toen Maurice Leblanc Sherlock Holmes in de serie introduceerde. Daarom werd de naam aangepast naar Herlock Sholmes.
Bekijk ook:  Helen Fields boeken op volgorde: Callanach

Arsène Lupin boeken op volgorde

Wil je de boeken van deze befaamde Netflix-serie ook lezen? Wij vinden dit zeker een aanrader. Natuurlijk is het aan jou om te besluiten of je eerst de boeken wilt lezen of eerst de serie wilt zien. Dit zijn de boeken die momenteel in een nieuwe uitgave in het Nederlandse beschikbaar zijn:

  • Arsène Lupin 1: Arsène Lupin, gentleman inbreker

Dit is het eerste deel in de serie, die oorspronkelijk verscheen in het Franse tijdschrift Je sais tout. Wist je dat het verhaal in 1907 al voor het eerst uitgegeven werd?

  • Arsène Lupin 2: Arsène Lupin versus Herlock Sholmes

Het verhaal waarin de schrijver Sherlock Holmes op de korrel neemt is het tweede deel in de serie.

  • Arsène Lupin 3: De Holle Naald

De Holle Naald klinkt als een titel die ook Agatha Christie had kunnen bedenken. Dit derde boek in de serie draait alles om de dood van Arsène Lupin. Want hij is dood aangetroffen en een ontvoerde vrouw wordt enkele dagen later levenloos naast het lijk van Arsène Lupin aangetroffen. Wat is er aan de hand? De slimme scholier Beautrelet én Herlock Sholmes zullen dit raadsel op moeten lossen.

  • Arsène Lupin 4 #1: 813 – Het dubbelleven van Arsène Lupin

Arsène Lupin wordt beschuldigd van moord en dat kan hij natuurlijk niet op zich laten zitten. Hij moet en zal de werkelijke moordenaar vinden.

  • Arsène Lupin 4 #2: 813 – De drie misdaden van Arsène Lupin

Lupin zit in de gevangenis en vanuit zijn cel moet hij een zware strijd leveren. Hij wordt beschuldigd van moord en door zijn isolatie is het bijna onmogelijk om zijn onschuld te bewijzen.

Wanneer verschijnt de nieuwe Arsène Lupin?

Als je deel 4 #1 eenmaal uitgelezen hebt, kun je natuurlijk niet wachten op de tweede helft. Dit deel is inmiddels uitgegeven op 22 november 2021. Wanneer er een volgend deel verschijnt, is nog niet bekend, maar we houden je op de hoogte. Volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Bekijk ook:  10 schrijfsters zoals Lucinda Riley

Doe en denk als Arsène Lupin

Een leuke extra bij de detectiveserie over Arsène Lupin. In dit boek wordt de serie verder uitgelicht. Was Arsène Lupin nu een mythe of een werkelijkheid? Doe en denk als Arsène Lupin is bijzonder toegankelijk geschreven en neemt je op elke pagina mee naar de serie. Je leert het karakter achter Arsène Lupin beter kennen, maar door de bijna filosofische benadering word je ook uitgenodigd om je eigen leven ernaast te leggen. Bijzonder en zeker een aanrader voor Lupin-fans.

E-book Arsène Lupin

Wil je de serie liever op je tablet of e-reader lezen? De boeken zijn ook beschikbaar als e-book.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

1 gedachte over “Arsène Lupin boeken op volgorde”

Geef een antwoord