Corina Bomann boeken: onze aanraders!

Corina Bomann boeken op volgorde

De boeken van Corina Bomann lezen heerlijk weg. Het eerste boek waar ik mee kennismaakte, was De maneschijnsonate, een fijne feelgoodroman met een tikkeltje spanning en wat historie erin verwerkt. Maar wat zijn nu de beste boeken van Corina Bomann en in welke volgorde moet je de series lezen? Wat is het nieuwste boek van Corina Bomann? Je leest het hier!

Wie is Corina Bomann?

Corina Bomann wordt vaak vergeleken met schrijfsters zoals Lucinda Riley, maar wie is ze nu eigenlijk echt? Wie is de vrouw achter deze populaire boeken? Corina Bomann werd geboren in 1974 in Duitsland en woont in Berlijn. Ze groeide op in Mecklenburg en schrijft haar boeken het liefst op het platteland, in alle rust. Tot 2002 had ze overigens een heel andere baan en was zij tandartsassistente. Het vlindereiland was tot nu toe haar grootste succes. Deze stond wekenlang op de bestsellerlijst van Der Spiegel.

Boeken van Corina Bomann die los te lezen zijn

Een aantal romans van Corina Bomann zijn los te lezen. Persoonlijk vind ik dat altijd heel fijn, omdat je zo handig kunt kijken of de schrijfstijl goed bij je past.

Bekijk ook:  Alle boeken van Anne Jacobs op volgorde

Corina Bomann series op volgorde

Haar succes als schrijfster heeft ertoe geleid dat ze inmiddels ook verschillende series geschreven heeft. Hieronder vind je de series van Corina Bomann op volgorde.

Volgorde Vrouwen van de Leeuwenhof / Löwenhof-Saga

  1. Agneta’s erfenis – Agnetas Erbe
  2. Mathilda’s geheim – Mathildas Geheimnis
  3. Solveigs belofte – Solveigs Versprechen

Volgorde De kleuren van schoonheid / Die Farben der Schönheit

  1. Sophia’s hoopSophias Hoffnung
  2. Sophia’s wensSophias Traüme
  3. Sophia’s triomfSophias Triumph

Nieuwste boek van Corina Bomann

Het nieuwste boek van Corina Bomann is het tweede deel in de serie De kleuren van schoonheid: Sophia’s wens, maar goed nieuws: in februari komt het derde deel in deze serie al uit: Sophia’s triomf! Hieronder vind je meer informatie over beide boeken.

Sophia’s wens

In Sophia’s wens volg je het verdere verhaal van Sophia. Waar we in het eerste deel konden lezen dat Sophia van Berlijn naar Parijs verhuisde, volgen we nu hoe ze besluit om de oversteek naar New York te maken. Ze krijgt een mooi zakelijk aanbod van Elizabeth Arden en het geluk lijkt haar weer toe te lachen. Maar haar oude werkgever blijkt een geduchte concurrent te zijn van haar nieuwe werkgever.

Sophia’s triomf

In het laatste deel van deze serie volgen we het leven van Sophia in New York. Eindelijk heeft Sophia alles wat haar hartje begeert, maar dan wil haar man zich als oorlogsvrijwilliger melden. De Tweede Wereldoorlog lijkt ver weg in New York, al heeft Sophia natuurlijk nog wel bekenden in Parijs en Berlijn. Maar op dat moment komt de oorlog veel te dichtbij. Ze stort zich op haar werk en worstelt met allerlei dilemma’s als ze te horen krijgt dat haar man vermist wordt in Frankrijk.

Wat is het beste boek van Corina Bomann?

Smaken verschillen en iedereen zal een andere favoriet hebben. Maar vrijwel elke schrijver heeft wel zo’n boek dat er echt tussenuit springt. Bij Corina Bomann is dat Het vlindereiland.

Dit boek is meeslepend, spannend en omvat een interessant historisch tintje. We lezen hier over Diana, wiens huwelijk stuk is gelopen. Wanneer ze besluit om zich over haar stervende tante te ontfermen, smeekt die haar om een familiegeheim te ontraadselen. Diana volgt de aanwijzingen op en ontdekt een bijzonder verhaal over haar voorouders. Haar zoektocht leidt haar naar een exotisch eiland, maar ook naar een vreemde voorspelling die het lot van haar familie bepaald lijkt te hebben en naar een verboden liefde. Alle ingrediënten voor een goed verhaal!

Schrijfsters zoals Corina Bomann

Lees jij de boeken van Corina Bomann ook zo graag? Dan vind je deze boeken misschien ook leuk:

Bekijk ook:  De boekenserie van Muna Shehadi op volgorde

Wat is jouw favoriete boek van Corina Bomann? Laat hieronder een reactie achter!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

1 gedachte over “Corina Bomann boeken: onze aanraders!”

Geef een antwoord