De boeken van Soraya Lane: De verloren dochters op volgorde

De Italiaanse dochter

Op zoek naar de boeken van Soraya Lane? Dit belooft een veelbelovende serie te worden voor liefhebbers van zogenaamde dual-time-romans. Bij deze boeken lees je afwisselend over het heden en het verleden. De boeken zijn weliswaar niet zo dik als die van Lucinda Riley, maar de opzet van de boeken van Soraya Lane doet zeker alleszins aan haar romans denken.

Wie is Soraya Lane?

Als kind droomde Soraya ervan om auteur te worden en zelf de verhalen te schrijven die ze dag en nacht verslond. Enkele jaren later had ze haar droom verwezenlijkt. Inmiddels werkt ze fulltime als auteur. De rest van haar tijd besteedt ze aan haar twee zoontjes. Soraya vindt dat je als auteur de beste carrière ter wereld hebt, en ze hoopt nog vele jaren te schrijven.

Soraya brengt haar dagen graag door met het bedenken van personages voor haar romans, en haar huis en de omgeving daarvan zijn een constante bron van inspiratie. Ze woont met haar man en twee zonen op een kleine boerderij in Nieuw-Zeeland, omringd door dieren. Vanuit haar kantoor kijkt ze uit op een weiland waar hun paarden grazen.

De verloren dochters: een achtdelige serie

Soraya Lane stapt een beetje in de voetstappen van Lucinda Riley met de achtdelige serie De verloren dochters.

1. De Italiaanse dochter

Lily, een jonge Engelse wijnmaker, reist naar een wijngaard aan het Comomeer om van de legendarische familie Martinelli meer te leren over het maken van wijn. Ze voelt zich zo thuis bij de familie en de manier van leven op het Italiaanse platteland dat het lijkt alsof ze hier thuishoort. En dat ligt niet alleen aan de aantrekkingskracht die ze voelt voor de knappe oudste zoon Antonio. Lily heeft net ontdekt dat het onbekende verleden van haar oma terugvoert naar het beroemde La Scala theater in het vlakbij gelegen Milaan, en naar een prominente bakkersfamilie uit Piedmont. Is het toeval dat Lily nu hier beland is? Of het lot?
Terwijl de gevoelens tussen Lily en Antonio aanzwellen, onderneemt ze een zoektocht naar de waarheid over haar grootmoeder en overgrootmoeder. Lily ontdekt het meeslepende en hartverscheurende verhaal van twee jonge geliefden die moeten kiezen tussen familie en liefde: Estée, een jonge ballerina, en Felix, de jonge erfgenaam van zijn families bakkerij-imperium. Hun liefde zal de familie uiteindelijk verscheuren.

De Cubaanse dochter

2. De Cubaanse dochter

Londen, heden. Claudia’s leven is in korte tijd ingrijpend veranderd: ze heeft haar verloving beëindigd en haar drukke baan bij een bank opgezegd. Wanneer haar moeder vraagt mee te helpen haar grootmoeders geschiedenis uit te zoeken, wordt ze nieuwsgierig. Het enige spoor is een kistje van de familie Diaz, haar voorouders, ooit een van de rijkste families van Cuba. Ze besluit spontaan om naar Havanna te gaan. Daar ontmoet ze Matteo, die een foodtruck runt, en met zijn hulp ontdekt ze stukje voor stukje het verhaal van haar overgrootmoeder.

Bekijk ook:  De boeken van Tisa Pescar: contemporaine of urban fantasy

Havanna, 1950. Esmeralda is de oudste en favoriete dochter van Julio Diaz, de eigenaar van de grootste suikerplantage van Cuba. Sinds haar moeder is gestorven, helpt ze haar vader met het onderhouden van zakelijke relaties. Maar wanneer ze verliefd wordt op de Britse Christopher, weet ze dat haar vader deze liefde nooit goed zal keuren. De keuze die Esmeralda maakt, zal bepalend zijn voor haar hele familie.

Wanneer komt deel 3 van De verloren dochters uit?

Over deel 3 is in Nederland nog niets bekend gemaakt, maar de auteur heeft zelf al aangegeven dat dit boek er snel aankomt.

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze nieuwe boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook de laatste boekennieuwtjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een antwoord