M.J. Arlidge boeken: Helen Grace op volgorde

M.J. Arlidge is een van de meest populaire thrillerauteurs van dit moment. Hieronder vind je de Helen Grace serie op volgorde, lees je meer over de los te lezen boeken van M.J. Arlidge en lichten wij het nieuwste boek van M.J. Arlidge uit.

Wie is M.J. Arlidge?

M.J. Arlidge, of Matthew Arlidge, is een Engelse thrillerauteur. Hij werd vooral bekend door de serie Helen Grace. Zijn debuut Iene miene mutte was meteen een succes. Matthew Arlidge werd in 1974 geboren in Londen als jongste van vier kinderen. Hij groeide op in Hampstead. M.J. Arlidge heeft heel veel gereisd en onder andere lesgegeven op een school in Zuid-India. Eenmaal terug in het Verenigd Koninkrijk studeerde hij Engelse literatuur in Cambridge. Ook heeft hij een jaar een studie over film- en televisieproductie gevolgd aan de universiteit van Bristol. M.J. Arlidge heeft diverse Britse misdaadserie geproduceerd, zoals Undeniable, The Little House en Torn.

Alle boeken van M.J. Arlidge

Ben jij fan van deze Engelse thrillerauteur en ben je nieuwsgierig of je alle boeken van M.J. Arlidge al gelezen hebt? Je vindt ze hieronder.

Los te lezen M.J. Arlidge boeken

Vooraf te lezen aan de Helen Grace serie

 1. Alles in de wind (Originele titel: No way back)
 2. Schuitje varen (Originele titel: Running blind)
Bekijk ook:  Alle boeken van Anne Jacobs op volgorde

Helen Grace serie op volgorde

 1. Iene miene mutte (Originele titel: Eeny meeny)
 2. Piep zei de muis (Originele titel: Pop goes the weasel)
 3. Pluk een roos (Originele titel: The doll’s house)
 4. Klikspaan (Originele titel: Liar liar)
 5. Naar bed, naar bed (Originele titel: Little boy blue)
 6. Wie niet weg is (Originele titel: Hide and seek)
 7. Klein klein kleutertje (Originele titel: Love me not)
 8. In de maneschijn (Originele titel: Down to the woods)
 9. Nog lange niet (Originele titel: All fall down)
 10. Niemand zeggen (Originele titel: Truth or dare)

Iene miene mutte samenvatting

Ga je aan de M.J. Arlidge boeken beginnen, dan is de kans groot dat je met dit boek begint. Iene miene mutte is namelijk het eerste deel uit de Helen Grace-serie van M.J. Arlidge. Inspecteur Helen Grace en haar team worden geconfronteerd met een slimme psychopaat die zijn slachtoffers met zorg uit lijkt te kiezen. Het patroon is steeds hetzelfde: mensen worden in tweetallen ontvoerd en krijgen vervolgens de keuze: doden of gedood worden. Een duivels dilemma dat de slachtoffers gebroken achterlaat, of ze het nu overleven of niet. Maar wat verbindt al de slachtoffers met elkaar? Helen Grace moet erachter zien te komen.

Nieuwste boek van M.J. Arlidge: Niemand zeggen – Helen Grace 10

Het tiende deel in de Helen Grace-serie is in 2021 uitgekomen. Het boek zit vol actualiteiten en speelt zich af na covid-19. Het land gaat door een zware recessie, het zou wel eens de zwaarste ooit kunnen zijn. Er is dan ook veel onrust en geweld. Helen Grace gaat door een moeilijke periode. Er zijn drie moordzaken waar ze zich het hoofd over breekt. Ogenschijnlijk hebben deze zaken niets met elkaar te maken. Maar wanneer de privédetective die de zaak onderzocht levend verbrand is, lijkt wel duidelijk dat er geen sprake is van toeval. De dader zet alles op alles om zichzelf te bewijzen. Een race tegen de klok voor Helen Grace.

Beste boek van Arlidge

De diverse delen van de Helen Grace-serie lijken niet aan kwaliteit in te boeten. Met langere thrillerseries is het vaak zo dat de spanning er op den duur een beetje uit gaat, omdat de boeken voorspelbaar worden. De serie van MJ Arlidge blijft echter boeien tot aan het laatste deel. Wat is het beste deel uit de Helen Grace-serie? Persoonlijk vind ik ‘Wie niet weg is’ het beste boek uit de serie van Arlidge. Helen Grace zit in de gevangenis en is overgegaan naar de overlevingsmodus. Tenslotte zit ze er tussen moordenaars die hier door haar inmenging beland zijn. Ze moet haar onschuld zien te bewijzen, maar als er naast haar cel een lijk wordt gevonden, vreest ze voor haar eigen leven. Spannend tot op de laatste bladzijde.

een aanrader, maar… het beste is om de Helen Grace serie op volgorde te lezen. Daarna wil je vast de andere delen ook lezen. Iene miene mutte is het eerste deel van de Helen Grace-serie, zoals je hierboven ook hebt kunnen lezen.

Bekijk ook:  Alle boeken van Sarah Lark op volgorde

Vergelijkbaar met M.J. Arlidge en Helen Grace

Heb jij de Helen Grace-serie helemaal uit en weet je niet wat je nu moet lezen? Er zijn gelukkig meer schrijvers in dit genre. M.J. Arlidge is beslist een bestsellerauteur die moeilijk te evenaren is, maar wellicht geniet je ook van een van de volgende boeken. Deze boeken zijn vergelijkbaar met de Helen Grace-serie van Arlidge.

 1. De beller op lijn vier, J.D. Barker
 2. Zo’n mooi meisje, Carla Kovach
 3. Toen was ze weg, Lisa Jewell
 4. Sleutel 17, Marc Raabe
 5. Slaap maar zacht, Linda Jansma

Wat is jouw favoriete boek van MJ Arlidge? Laat gerust hieronder een reactie achter om dat met ons te delen!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

2 gedachten over “M.J. Arlidge boeken: Helen Grace op volgorde”

 1. Dit is een van mijn favoriete auteurs én genre.
  Ik heb dan ook alle boeken gelezen, maar wel in het Engels.
  Ik kijk al uit naar het volgende boek in de Helen Grace-serie.
  Fijn dat je vergelijkbare boeken opsomt.
  Deze ga ik zeker ook een kans geven.

Geef een antwoord